Monday 14 November 2011

PA Beker contest 2011, QRP.

This article goes about a Dutch contest. Therefor written in Dutch.

Afgelopen zaterdag heb ik in de QRP sectie meegedaan aan de PA Beker contest. Thuis heb ik geen antennes voor 80 en 40 en kon beschikken over de shack van een bevriende amateur hier in Tiel, ik had mijn Yaesu FT817nd mee genomen.
Deze set beschikt niet over een memory keyer en had een zelfbouw keyer meegenomen, deze werkte helaas niet. Gevolg was dat ik zelf CQ moest geven, dit heb ik bijna de volle 2,5 uur gedaan. Uit reacties van andere begreep ik dat je dit als QRP niet moet doen. Mijn ervaring is anders en volgens mij ook succesvol geweest.
Dat de memory keyer niet werkte is geen technische fout geweest, ik had het verkeerd ingesteld.

Tijdens de contest heb ik schriftelijk gelogd, er stond geen pc aan. Thuis heb ik alles via het PA Beker programma van PA3AYQ verwerkt. Dit programma kan ook een ADI formaat genereren om het log in een andere programma in te lezen. Dit werkt niet zonder meer en heb de file aardig moeten verbouwen om het in Logger te kunnen importeren.

Om even een plaatje bij dit artikel te krijgen ben ik naar CW reverse beacon gegaan en heb een overzicht gegenereerd waar ik laatste half uur ben gehoord, buiten Nederland met 5 watts. Op 1 station na hoorde iedereen mij met een snelheid van 16wpm.
Klik op het plaatje voor een vergroting.

Een leuke contest waarbij ik ongeveer 65 qso's maakte en 42 mulipliers.

73, Tjeerd (Gose) - PA3GNZ

5 comments:

 1. Leuk zo een overzicht waar je allemaal gehoord bent buiten Nederland. Wat voor antenne's kon je over beschikken? 73, Bas

  ReplyDelete
 2. Bas,

  Ik had de beschikking over een Pyramide voor 80 en 40M.

  73, Tjeerd

  ReplyDelete
 3. Hallo Tjeerd, ik was zaterdag helemaal vergeten om met het CW gedeelte mee te doen. Totaal door me heen geschoten. Zondag heb ik wel mee gedaan. Alleen op 40 meter. 73 Paul

  ReplyDelete
 4. Goedemorgen, zijn leuk om ergens anders dan uw eigen shack naar, maar niet zo leuk werken als dingen niet werken zoals ze moeten. Er zijn een aantal zeer mooie plekjes die u heeft ontvangen met de 5 watt. Het klinkt als deze is een zeer populaire wedstrijd.

  ReplyDelete
 5. Als ik de interne keyer had uitgeschakeld was er niets aan de hand geweest.
  Wijze les voor een volgende keer, begin uitgerust aan een contest.

  73, Tjeerd

  ReplyDelete