Friday 30 July 2010

My homebrew corner.

This week I walked around in my house with my camera and came up with the idea of yet another new picture of my homebrew corner. This is the result. On the desk are the components of the Limerick Sudden receiver project I'm doing.

Limerick Sudden receiverAs the manual shows I started assembling the IC holders for the LM386 and NE612.



I haven't found more time in the past week for this project.

Wednesday afternoon I had a qso with SM3YQX/4. Lars Erik, 30 km west of the town Mora. He worked with 100W in a dipole, I with 2.5 W in the ATX-1080.

Good weekend all.

73, Tjeerd (Gose) - PA3GNZ

2 comments:

  1. Hallo Tjeerd, alles ok met het gezinnetje hoor. Mooie werkplek. Wat een aparte mat heb jij onder je werkstuk. Wel handig, kan je componenten sorteren. Ik neem aan dat het ook tegen soldeer kan? Heb zelf ook nog een project dat ik al jaren heb liggen. Wil ik in de winter nog eens mee bezig en mocht ik gen tijd hebben dan neem ik het mee naar het QRL om er in de pauzes aan te werken. 73, Bas

    ReplyDelete
  2. Hallo Bas,

    Ja, die mat. Deze heb ik jaren geleden van iemand gehad die het professioneel gebruikte bij het solderen. Het lijkt net een deurmat met honingraat structuur. Voordeel is dat als er een onderdeeltje valt deze niet gelijk wegspringt op de vloer.
    Mijn vloer is van kurk en daar zie je kleine onderdelen heel moeilijk op.

    ReplyDelete